Seniorenwoningen op binnenterrein

Veghel
DoorJean-Paul de Koning 9 jaar geleden
3D impressie achterzijde - Ontwerp seniorenwoningen, Veghel - BEELEN CS architecten Eindhoven / Thalliagroep Weert

0203-V01-E1-1024px

 

Op een beschut binnenterrein, bereikbaar via een smalle weg tussen twee woningen, ligt een oud donker gebouw waarin het Rode Kruis is gehuisvest omringd door diepe achtertuinen van voornamelijk vrijstaande woningen.

Het gebouw moet plaats maken voor een nieuwe invulling met seniorenwoningen.

maquette-03-1024px

De woningen zijn levensloopbestendig met alle voorzieningen op de begane grond, maar hebben ook een kleine tuin en beperkt ruimte op de verdieping die met een rechte steektrap bereikbaar is.

Er is gekozen voor een doelgroep die nog in hoge mate zelfredzaam is maar toch kleiner wil gaan wonen, met modern comfort en uitstraling.

0203-VO1-I-OV1-1024px

 

0203-V01-E6-1024px

expressieve vormgeving

De specifieke architectuur uit zich in de combinatie van expressieve maar strakke vormgeving en een oubollige ruwe witte baksteen. Het doorzetten van de sterke plooien in het dak maakt dat de gebouwen visueel een geheel vormen. De keuze voor een sedumbegroeiïng op het dak draagt hier aan bij. Er ontstaat een samensmelting met de groene omgeving.

 

maquette-01-1024px

 

 

maquette-02-1024px

dit project gedeeld 0 keer
 000