Herbestemming Bernadettekerk te Landgraaf

Transformatie Heilige Bernadettekerk

Abdissenbosch, Landgraaf

 

De Sint-Bernadettekerk in de wijk Abdissenbosch in Landgraaf wordt spoedig aan de eredienst onttrokken. De kerk in oorspronkelijk ontworpen door de Heerlense architect Frits Peutz. Het kerkgebouw ligt ingesloten in het stratenplan van de wijk. Hierdoor heeft de kerk aan een zijde een afgeschermde tuin.

Herbestemming Sint-Bernadettekerk, Landgraaf, zijgevel - Thalliagroep Weert Eindhoven

In opdracht van het kerkbestuur heeft de Thalliagroep onderzocht welke mogelijkheden er zijn om het kerkgebouw een andere bestemming te geven. Er zijn, tevens in nauw overleg met de gemeente, verschillende herbestemmings scenario’s bekeken.

 

Drie uitgewerkte scenario’s

 

Scenario 1, zorgwoningen

Samen met een zorgpartij is een plan ontwikkeld waar in het kerkgebouw zorgappartementen worden ondergebracht. In de sacristie, het priesterkoor en aanbouw worden de algemene functies geplaatst.

Herbestemming Sint-Bernadettekerk, Landgraaf, zorgplan begane grond - Thalliagroep Weert EindhovenScenario 2, sociale huur appartementen

Samen met woningbouwvereniging Heemwonen en de gemeente Landgraaf hebben we een plan ontwikkeld met 14 sociale huur appartementen in het kerkgebouw.

Herbestemming Sint-Bernadettekerk, Landgraaf, Heemwonen - Thalliagroep Weert Eindhoven

 

 

Scenario 3, koopwoningen

Samen met een investeerder is een plan ontwikkeld waar de kerk wordt opgedeeld in 8 koopwoningen.

Herbestemming Sint-Bernadettekerk, Landgraaf, Woningen doorsnede - Thalliagroep Weert Eindhoven

Enkele andere kerk-transformaties