Voorstudie herbestemming zorgappartementen

Weert
DoorJean-Paul de Koning 5 jaar geleden
Entreeverdieping - Voorstudie herbestemming naar zorgappartementen, Weert - BEELEN CS architecten Eindhoven / Thalliagroep Weert

Voorbeeld van een eerste studie

Gekeken is naar een mogelijke herbestemming van een leegstaand kantoorpand naar zorgappartementen.

Voor een succesvolle herbestemming moet er een minimaal aantal courante appartementen of studio’s in een pand passen en voor de zorgfunctie dienen er een aantal gezamenlijke ruimtes beschikbaar te zijn. Het pand wordt geanalyseerd naar hergebruik van de bestaande verticale ontsluiting zoals trappen en liften, wat in dit geval uitdagend was vanwege de split-level opbouw. Daarnaast moet vanwege brandveiligheid een tweede ontsluitingsroute ingepast kunnen worden om voor ieder appartement twee vluchtroutes mogelijk te maken.

Op een relatief eenvoudige manier worden vlakken in de bestaande plattegronden geprojecteerd om snel tot inzicht te komen van de bruikbaarheid van een pand.

Tegelijk geven de mogelijke aantallen studio’s of appartementen en de globale oppervlakken een uitgangspunt voor de verkennende investeringskosten en de eerste exploitatieberekeningen.

 

1602 SO1_P0_color

 

1602 SO1_P1_color

 

1602 SO1_P2_color

dit project gedeeld 0 keer
 000