Woongebouw aan de Emmasingel

Weert
DoorJean-Paul de Koning 3 jaar geleden
straatzijde - Woongebouw aan de Emmasingel, Weert - BEELEN CS architecten Eindhoven / Thalliagroep Weert

Aan de Emmasingel in Weert is dit luxe appartementengebouw ontworpen met een plastische en sculpturale uitstraling.

 

PICT9081-1200

 

PICT4886-1200

licht en zicht

De smalle afmetingen van het perceel maakten het lastig om voldoende daglicht in de leefruimtes te brengen. Met name aan de straatzijde werd dit bemoeilijkt door de aanwezigheid van het trappenhuis en lift.

PICT4880-1200

Vanuit eigenaren van aangrenzende percelen kwamen er bovendien bezwaren tegen inkijk en verlies van privacy.

Daarnaast bevond er zich een ‘monumentale’ boom aan de achterzijde, waarvoor geen kapvergunning verleend kon worden.

PICT4868-01-1200

 

ontwerp

PICT4882-01-1200

Dit heeft geleid tot de getrapte balkons aan de achterzijde, met diverse afschermingen en overstekken, en het opnemen van de boom in de architectuur. Het daglichtprobleem is aan de straatzijde deels opgelost door opzij van het gebouw een uitstulping met flinke ramen op te nemen.

PICT4874-1200

In samenwerking met Peter Sigmond, architect BNA.

dit project gedeeld 0 keer
 000